Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frakce

Stalkeři- Jsou to osamocení bojovníci, nepřidávají se k žádné skupině. Do zóny přišli hlavně hledat artefakty a na nich vydělávat. Jejich největším nepřítelem, jsou banditi.

stalker_call_of_pripyat-stalker.jpg

Banditi- Jsou to zloději zóny, občas v dějové linii vás například okradou, nebo po vás chtějí, abyste jim zaplatili za průchod. Okrádají hlavně Stalkery a když nezaplatí, tak útočí.

stalker--banditi.jpg

Povinnost- Jsou to vojáci, kteří zůstali uvězněni v zóně, v Call of Pripyat se vám ve vedlejší misi pro vědce podaří najít zakladatele povinnosti jeho PDA poté můžete prodat Povinnosti nebo Svobodě a nebo Hejkalovi v Zatonu. Válčí se Svobodou.

stalker-call-of-pripyat-povinnost.jpg

Svoboda- Jsou stalkeři, kteří bojují za svobodu v zóně. Jsou ve válce s Povinností.

stalker-svoboda.jpg

Monolit- Tito stalkeři žijí ve středu zóny, mají vlastní náboženství, ve kterém věří v plnič přání. Jsou velmi dobře vyzbrojeni, takže na ně pozor. Bojují úplně proti všem, kromě malé skupinky monolitu, která se vyskytuje v Jupiteru v Call of Pripyat.

stalker-monolit.jpg

Armáda- Armáda hlídá okraje zóny, nerada pouští lidi do zóny a nepouští Stalkery pryč ze zóny, kvůli tomu, že si odtud stalkeři odnášejí artefakty. Jsou dobře obrnění a používají samopaly Ak, a u základen občas kulomety. Stalkery nemají rádi, proto na ně většinou útočí.

 

stalker-call-of-pripyat-armada.jpg

 Vědci- vědci zónu zkoumají. Zkoumají artefatky, anomálie a podobné věci. V Shadow of Chernobyl a Clear Sky mají základnu v Jantaru a často na ně útočí zombie, takže je musíte chranít. V Call of Pripyat mají základnu v Jupiteru kousek od Janova (hlavní základna Jupiteru). Plníte pro ně různé mise např. Rozmístit detektory artefaktů.

 

scientist.jpg

Žoldáci- Žoldáci jsou nájemní vojáci. tato frakce je velmi dobře vybavená, jelikož si nechávají platit nehorázné sumy za svou práci. Bohoužel, nevím jestli se dají najmou nebo ne. Většinou na vás neútočí, Ovšem v Clear sky, bojovali se Svobodou a vy jste Svobodě měli pomoct a v Call of Pripyat zase když jste šli do jedné z jejich základen tak na vás zaútočili

 

stalker_mercenary.jpg

 

 

 Jasná Obloha- Vyskytují se pouze v díle Clear Sky. Nejsou moc vyzbrojení, až ke konci hry nají lepší zbraně. Válčí s odpadlíky, které s vaší pomocí skoro úplně zllikviduje.

 

stalker-jasna-obloha.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Odpadlíci- Skupina, která se podle toho co vím vyskytuje pouze v Clear sky. Jsou to lidé, které nikdo nechtěl, nebo byly vyhozeni z frakce. V bažině nejsou moc extra vybaveni. Válčí s Jasnou oblohou a s vaší pomocí jsou skoro úplně vyvražděni. Jedna skupinka hlídá most do Lymansku, ta je ovšem velmi dobře vybaavená.

stalker_renegades.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zombie stalkeři- Jsou to Stalkeři, kteří s pomocí vypalovače mozku přišli v podstatě o mozek. Mohou na sobě mít v postatě jakékoli brnění, ovšem vždy mají sundanou masku. Nejsou skoro vůbec nebezpeční, jejich přesnost je asi tak 10%. V největším počtu se vyskytují V Jantaru v dílech Shadow of Chernobyl a Clea Sky.

stalker-call-of-pripyat-zombie.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář